İkamet İzni Başvurusu

Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu vatandaşlar için vize süreleri tamamlanmadan oturum vizesine başvurulması gerekmektedir. Konya 'da yaşayan yabancı vatandaşlar için ikamet izin başvurusunu şirketimiz aracılığıyla yapabilirsiniz.

Aşağıda ikamet izni başvurusu için bütün ayrıntıları bulabilirsiniz.

  1. İkamet İznine İlk Defa Başvurma
  2. İkamet İzni Uzatma
  3. İkamet İzni Geçiş Başvurusu
İkamet İznine İlk Defa Başvurma

Türkiye sınırları içerisinde daha önce herhangi bir ikamet izni başvurusu yapmadıysanız, bu başlık altında başvurunuzu gerçekleştiriyoruz.

Önemli Not: Türkiye'de bulunmanızı sağlayan vizenizin süresi dolduysa ve yeniden uzatma başvurusu yapmak istiyorsanız da bu başvuru türünden yararlanmalısınız. Vizenizin süresi bittiği andan itibaren, ikamet uzatma başvurusu yapamazsınız!

İkamet İzni Uzatma

Hali hazırda geçerli süresi olan bir vizeniz varsa ve bu süreyi uzatmak istiyorsanız, ikamet izni uzatma başvurunuzu gerçekleştiriyoruz. İkamet izni uzatma, kısa ve uzun dönem olabilmektedir, öğrenci, aile ve turist olarak başvurunuzu yapabiliyorsunuz. 2 yıla kadar kısa dönem vize başvurusu yapılmaktadır.

Uzun dönem başvurusu yapabilmek için ise Türkiye'de kesintisiz 8 yıl kalmanız şartı aranmaktadır ve başvuru sonucunda süresiz oturum verilmektedir.

İkamet İzni Geçiş Başvurusu

Sahip olduğunuz ikamet izin türünü değiştirmek istiyorsanız, geçiş başvurusu yapmanız gerekmektedir. İkamet izni geçiş başvuru işlemleri ayrıntıları için bize ulaşabilirsiniz. İletişim

İkamet İzin Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle sizin için uygun olan ikamet izin başvurusu için online form düzenlenir. Online Başvuru Sitesi

Form tamamlandıktan sonra, en erken tarihe verilen randevu alınır.

Randevu sırasında hazırlamanız gereken evraklar size bildirilir ve dosyanız hazırlanır.

Dosyanızı teslim etmek üzere gideceğiniz adres ayrıntıları sizinle paylaşılır.

Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kısa Dönem İkamet İzni Ortak Belgeler

  • İkamet İzin Başvuru Formu (yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır)
  • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu
    sayfa ile işlem gören sayfalar)
  • Dört (4) adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır. Aile fotoğrafı,
    özçekim, tanınmanızı zorlaştıran, güncel olmayan veya siyah-beyaz fotoğrafları sisteme
    yüklemeyiniz, aksi takdirde ikamet izin belgesi düzenlenmeyecektir!)
  • Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair beyan (Başvuru
    Formunda beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir.)
  • Geçerli sağlık sigortası (Sigorta süresi, istenilen ikamet izni süresini kapsamalıdır. Aşağıdakilerden
    biri yeterli sayılır):

    • İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden
      faydalanıldığına dair il sosyal güvenlik birimlerinden alınan e-imzalı/imzalı ve
      kaşeli/mühürlü belge
    • Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü provizyon belgesi
      (SGK’dan getirilecek provizyon belgeleri aile ikamet izinlerinde hem destekleyici, hem de aile
      bireylerini kapsayacak biçimde olmalıdır.)
    • Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair e-imzalı/
      imzalı ve kaşeli/mühürlü belge
    • Özel sağlık sigortası (Poliçede “İşbu poliçe 06/06/2014 tarih ve 9 sayılı ikamet izin taleplerinde
      yaptırılacak özel sağlık sigortalarına ilişkin genelgede belirlenen asgari teminat yapısını
      kapsamaktadır.” ibaresi bulunmalıdır. Lütfen başvuru sırasında sigorta poliçenizin imzalı ve
      kaşeli/mühürlü aslını ibraz ediniz! Uzatma başvurularında ise, başvuru dosyanıza sadece
      poliçenizin onaylı (kaşeli, imzalı) örneğini koyunuz.)

Uzun Dönem İkamet İzni

En Az 8 Yıl Kesintisiz İkamet İzni Olanlar İçin Uzun Dönem İkamet İzni
  • İkamet İzni Başvuru Formu (yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır)
  • En az 6 ay geçerli pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (Kimlik bilgileri ve
    fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören sayfaların fotokopileri alınır. Ayrıca başvuruda Son 8
    yılda giriş-çıkış için kullanılan tüm pasaportların işlem gören sayfalarının fotokopilerinin de teslim
    edilmesi gerekmektedir.)
  • Dört (4) adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır. Aile fotoğrafı,
    özçekim, tanınmanızı zorlaştıran, güncel olmayan veya siyah-beyaz fotoğrafları sisteme
    yüklemeyiniz, aksi takdirde ikamet izni belgesi düzenlenmeyecektir!)
  • Önceki ikamet izin belgelerinin fotokopileri (varsa asıllarının ibraz edilmesi)
  • Son üç yıl içerisinde sosyal yardım alınmadığını gösteren e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü
    belgenin aslı (Valilikler/Kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma
    Vakıflarından alınabilir)
  • Kalınacak sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olunduğuna dair onaylı, e-imzalı/imzalı
    belge
  • Adli sicil kaydı Kendi ülke makamlarından ve Türk adli makamlarından alınabilir. (Ülkesine
    giriş/çıkış yapmaması nedeniyle kendi ülkesinden adli sicil kaydı verilemediğine dair belge ibraz
    edenlerden Türk makamlarından alacağı adli sicil kaydı yeterli kabul edilir)
    (Belgenizi temin süreniz uzun olabilmesi ihtimaline karşı başvurudan en az 3 ay önce talep
    etmenizde yarar bulunmaktadır)
  • Adres Kayıt Sistemine kayıtlı olduğunu gösteren belge (il/ilçe nüfus müdürlüklerinden alınacak eimzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü belge)
  • Geçerli sağlık sigortası (Sigorta süresi, istenilen ikamet izni süresini kapsamalıdır. Aşağıdakilerden
    biri yeterli sayılır):

    • İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden
      faydalanıldığına dair il sosyal güvenlik birimlerinden alınan e-imzalı/imzalı ve
      kaşeli/mühürlü belge
    • Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü provizyon belgesi
      (SGK’dan getirilecek olan provizyon belgeleri hem destekleyici, hem de aile bireylerini
      kapsayacak biçimde olmalıdır.)
    • Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortalısı olmak için yapılan başvuruya dair eimzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü belge
    • En az 1 yıl süreli özel sağlık sigortası (Poliçede “İşbu poliçe 06/06/2014 tarih ve 9 sayılı ikamet
      izni taleplerinde yaptırılacak özel sağlık sigortalarına ilişkin genelgede belirlenen asgari teminat
      yapısını kapsamaktadır.” ibaresi bulunmalıdır. Lütfen başvuru sırasında sigorta poliçenizin eimzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü aslını ibraz ediniz! Uzatma başvurularında ise, başvuru
      dosyanıza sadece poliçenizin onaylı (kaşeli, imzalı) örneğini koyunuz.)
Diğer Bütün Ayrıntılar;

Ortak belgeler ve genel ayrıntılar yukarıdaki gibidir, her vatandaşın ülkesi ve durumu farklı olacağı için, istenecek evraklar farklılık gösterebilir. Buna göre kişinin durumuna göre ek evrakları da sizinle paylaşarak dosyanızın eksiksiz olmasını sağlıyoruz.

Merak ettikleriniz ve diğer ayrıntılar için bize ulaşmayı ihmal etmeyin. Uzmanlarımız size her konuda yardımcı olacaktır.

Yabancı Vatandaşlar İçin İkamet İzin Başvuru Formu

Lütfen adınızı ve soyadınızı pasaportta yazıldığı şekilde giriniz.
Sahip olduğunuz pasaport veya yerine geçen belge türünü seçiniz.
Türkiye'de Neden Kalmak İstediğinizi Yazınız.
Türkiye'de kalacağınız adres belliyse lütfen yazınız, değilse boş bırakınız.
Lütfen geçerli bir mail adresi giriniz.
Lütfen size ulaşabileceğimiz bir telefon numarası giriniz.

Instagram Sayfamızı Takip Edin